به گواهی تاریخ ایرانیان مردمی هنرمند و هنرپرور بوده ­اند که با ورود اسلام به سـرزمین خود کوشـیدند این دین را در تمام شئون زندگی­شان وارد کنند. لذا هنر اسلامی در این سرزمین بود که به شکوهی بی­بدیل دست یافت؛ آفرینش ­های عاشقانه هنرمندان ایرانی در عرصه ­های خوشنویسی، تذهیب، نگارگری و تجلید قرآن کریم، برجسته­ ترین شاهد این ادعا و سند مکتوب آن « مصحف ایران» است .

سید محمدباقر نجفی شوشتری – متوفی به سال 1381 در شهر بن آلمان – که از شیفتگان هنر ایرانی و پژوهندگان میراث فرهنگی ایران بود، قریب به بیست و پنج سال از عمر خویش را به مطالعه و پژوهش در نسخه­ های خطی قرآن کریم که در کتابخانه­ ها و موزه­ های ایران نگهداری می­شد، اختصاص داد و غالب قرآن­ های خطی موجود در کاخ موزه گلستان، موزه ملی ایران ، کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، کتابخانه مجلس شورای اسلامی، کتابخانه و موزه ملی ملک، موزه رضا عباسی و حتی نسخه ­های اختصاصی برخی مجموعه­ داران قرآنی چون صادق خرازی را بررسی نمود تا عصاره تمام زیبائی های مصاحیف قرآن درگنجینه ­های ایران را در مصحف ایران جمع ­آورد که به حق نه یک قرآن بلکه یک موزه قرآنی است .

استاد فقید هفت سال پایانی عمر خود را نیز به آماده­ سازی مصحف ایران برای چاپ اختصاص داد اما وقتی این دردانه قرآنی امکان انتشار و عرضه جهانی پیدا کرد از رحلت او یکسال می­گذشت . وجدان حق­ طلب مهر تایید می­زند بر گفته استاد که « خداوندا شکرگذارم و ترا سپاس­ گویم که در ایران یادگاری جهانی نهادم.»

مصحف ایران یک قرآن کامل است ولی زیبائی های هنری یکصد و هشتاد و دو نسخه خطی قرآن را در خود گردآورده است؛ یکصد و هشتاد و دو نسخه­ ای که در یک بازه زمانی هزار ساله – از قرن چهارم تا چهاردهم هجری قمری- توسط خوشنویسان مختلف کتابت و به دست هنرمندان متعدد آرایش شده بود؛ هنرمندانی که برخی سنی مذهب، شافعی، حنفی، صوفی مذهب و برخی شیعه زیدی، اسماعیلی، امامی بوده ­اند. برخی فارس زبان، برخی ترک و برخی عرب ولی همه ایرانی بودند ( سرزمینی که مرزهای فرهنگی دیروز آن به مراتب از مرزهای جغرافیایی امروزش گسترده ­تر است) از خط شبه کوفی علی مخلصی طبری که به تاریخ 4 رجب 352 هجری قمری فراغ­نامه دارد و اکنون در کتابخانه مجلس شورای اسلامی نگهداری می­ شود تا هزار سال بعد و خط نسخ جلی میرزا شفیع ارسنجانی به تاریخ 1322 هجری قمری که اکنون در کتابخانه کـاخ موزه گلسـتان نگهداری می­ شود. از خط ثلث، نسخ، نسخ خفی و نسـخ جلی پرآوازه ­ترین استاد ایرانی خط ثلث یاقوت مستعصمی که قدیمی­ ترین مصاحیف به کمال آرایش شده منتصب به وی است تا خط ممتاز، نسخ، نسخ جلی ، نستعلیق و شکسته نستعلیق مرحوم استاد میرزا احمد نیریزی که پدر نسخ فارسی و یکی از پرکارترین خوشنویسان تاریخ ایران قلمداد می­ شود.( از این استاد هفت نسـخه خطی در مصـحف ایران معرفی شـده است) و نیز مشـتمل بر خط بانوان هنرمند ایرانی چون ام سلمه (1241 ه­ق) و مریم نائینی (1302 ه­ق)

در سـرآغاز مصحف ایران از نسـخه­ های قرن چهارم هجری استفاده شده است و سپس سـوره ­ها و آیه­ های بعدی از نسخه­ های قرن پنجم، سپس ششم و به همین ترتیب تا آخرین سوره­ های مندرج در اواخر مصحف ایران که وامدار نسخه ­های قرآنی قرن چهاردهم هجری قمری است. وقتی خواننده مصحف ایران را ورق می­زند، خود را با یک قرآن کامل روبرو می­بیند که از لحاظ متن و محتوی شبیه تمام قرآن­ های خطی و چاپی جهان است ولی صفحات آن در طول هزار سال و توسط کاتبان، نقاشان و مذهبان مختلف خطاطی و نگارین شده است. به همین علت است که مصحف ایران سند تطور، تحول و تعالی تدریجی هنر دینی ایرانیان به حساب می­ آید و وقتی آنرا ورق می­زنید به راحتی مسیری را که هنرهای ایرانی چون خوشنویسی، نقاشی و نگارگری، تذهیب و تجلید پشت سر گذاشته ­اند ملاحظه می نمایید.
مصحف ایران اثری خاص و طالبان آن خواص هنر و هنرشناسان می ­باشند چه قدر زر زرگر شناسد، قدر گوهر گوهری. مصحف ایران اولین کتاب قرآن بود که براساس قوانین چاپ محدود و در چهار هزار نسخه توسط انتشارات مانوسکا در کلن آلمان با بهره­گیری از بهترین امکانات موجود به چاپ رسید. براساس ضوابط چاپ محدود این مصحف در تیراژی اندک و معین چاپ شد و امکان تجدید چاپ ندارد. عرضه این مصحف در ایران از سال 1382 آغاز شد که یکی از مهمترین مراکز عرضه­ مصحف ایران، فروشگاه قرآنعروس واقع در نمایشگاه دائمی قرآن و عترت بوده است. نفاست و یگانگی این اثر بی بدیل باعث شد که قویاً مورد توجه ایرانیان هنردوست قرار گیرد و به یکی از گزینه های فاخر قرآن سفره عقد و خیلی زود به کتابی نایاب تبدیل شود.

شما می توایند مصحف ایران را به صورت اینترنتی از فروشگاه قرآن عروس با تخفیف ویژه خریداری نموده و در هر کجای ایران که هستید، درب منزل تحویل بگیرد.

مصحف ایران

25.000.000 تومان
مصحف ایران مجموعه ­ای شامل یکصد و هشتاد و دو نسخه خطی کلام الله مجید می­باشد که در طول هزار

دیدگاهتان را بنویسید